תקשורת מקרבת

 לידת ילדיי היה אירוע מכונן עבורי שהאיץ את החיפוש הרוחני שלי אחר דרכים נוספות לחוות את העולם ולהתפתח, הן כאימא והן כאדם. באחד מחיפושיי אחר מודלים של הורות אלטרנטיבית, התוודעתי ל"תקשורת מקרבת" (במקור תקשורת לא- אלימה). פגשתי שפה אמפתית א-שיפוטית שמכירה בכך שבני אדם אינם פועלים בהתאם למה ש"טוב" או "רע",  אלא מבטאים צרכים. הגישה הזכירה לי את אותם ערכי שלום ואי-אלימות שעליהם גדלתי בארה"ב.

תקשורת מקרבת מלמדת אותנו להקשיב ולהכיר בצרכים, ובמלים אחרות, להקשיב ל"כן" שנמצא מאחורי ה"לא". לאחר שנים של למידה ותרגול, אני מאמינה בגישה האמפתית, מלאת החמלה הזו המכירה בצרכיו של כל אדם באשר הוא , כמפתח ליצירת חיבור ודיאלוג שבכוחם להפוך כל קונפליקט לאפשרות חדשה, אפשרות של שלום פנימי ועולמי

הסדנאות  
את התמחותי ב"תקשורת מקרבת" עשיתי בהדרכתה של ארנינה קשתן, מנחה ויועצת בכירה ל"תקשורת מקרבת" בישראל וברחבי העולם ומקימת מרכז "מיתרים" להתפתחות אישית. מזה מספר שנים שאני מנחה 
סדנאות חווייתיות של תקשורת מקרבת בפורומים ומגזרים שונים, עם התמחות מיוחדת לילדים ובני נוער

כיום אני מציעה סדנת יסודות בתקשורת מקרבת המקנה את הכלים הבסיסיים של השפה. היא מורכבת משנים עשר מפגשים (כשעתיים למפגש) ומותאמת לקבוצה אינטימית של כעשרה משתתפים. אני גם מנחה סדנאות חווייתיות חד פעמיות ומעניקה תחזוק למידה פרטני למשתתפי הסדנה הקבוצתית פעם בחודש. אני מייעצת לגורמים שונים בתחום של "תקשורת מקרבת", במטרה להעמיק חיבורים בין-אישיים ולקדם שיתופי פעולה מפרים.
לאחרונה השתתפתי כמנחה במפגשים בין נשים ונערות פלסטיניות וישראליות, שמטרתן ליצור הזדמנות למידה משותפת של המודל ההומאני הזה, שרואה את כל בני האדם כשווים במהותם.

לדף הפייסבוק שלי שמוקדש לאמפתיה  

No comments:

Post a Comment